Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αθλητικές καινοτόμες δράσεις στην Κάνδανο


Γα τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας μαζΊ με το 10ο Δημοτικό Χανίων ,το Δημοτικό Σχολείο Αλικιανού, καθώς και το Ιδιωτικό Σχολείο ΄΄Μαυροματάκη ΄΄ ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καινοτομούμε στα πλαίσια του αθλητισμού. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που δεν υπάρχουν στα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων αλλά που ενδιαφέρουν και συναπάρζουν τους μαθητές μας. Το προηγούμενο έτος ασχοληθήκαμε με αναπαράσταση Ολυμπιακών Αγώνων, Ιππασία και ορειβασία και φέτος ξεκινήσαμε με αγωνίσματα Κids Athletic τη Δευτέρα 3/4/17 το πρωί, στο Γήπεδο της Κανδάνου.

Η όλη διοργάνωση δεν καλλιεργεί το ανταγωνισμό αφού σύνθημά μας είναι ΄΄ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ΄΄ ενώ το φετινό μας σλόγκαν είναι η μαντινάδα του κ. Κωνσταντίνου Παπαμαρκάκη ΄΄ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ!!΄ 
Θα συνεχίσουμε με ιστιοπλοΐα, Καγιάκ κανό και θα κλείσουμε με μια όμορφηκατασκήνωση προς στο τέλος του σχολικού έτους. Στις δράσεις συμμετέχουν μαθητές –τριες των τελευταίων τάξεων των σχολείων και συντονίζουν οι γυμναστές-στριες των παραπάνω σχολείων .Στο ρόλο των κριτών οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων που συμμετέχουν ,ενώ το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και υποστηρίζεται από το διευθυντή της Π.Ε Χανίων κ. Εμμανουήλ Μηλιαράκη. 
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου για την παραχώρηση του γηπέδου Καντάνου όπου πραγματοποιήθηκε το Kids Athletics και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Βακάκη Γιώργο για την ανιδιοτελή προσφορά κατα την υλοποίηση της δράσεις. Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών μας και το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Δημ. Καντάνου για την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα.