Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Γιορτάσαμε την "ΗΜΕΡΑ ERASMUS"




ERASMUS DAY

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Καντάνου συμμετέχει σε τριετές πρόγραμμα Erasmus με τίτλο: Cooperation for Innovation and the Exchange of good Practices. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλες 5 χώρες, (Αγγλία, Ρουμανία, Ισπανία, Πολωνία και Τουρκία). Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά ταξίδια με σκοπό την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών με του εταίρους μας αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με του μαθητές με σκοπό την επαφή τους με ήθη και έθιμα άλλων χωρών, καθώς και την εξοικείωση τους με νέους πολιτισμούς





Η πρώτη δραστηριότητα που πραγματοποιήσαμε με τους μαθητές του σχολείου μας ήταν η προετοιμασία και η υλοποίηση της Erasmus Day. 
Στο πρώτο μέρος της δραστηριότητας, η κάθε τάξη ανέλαβε να μελετήσει και να συλλέξει πληροφορίες για μια απ’ τις χώρες που συμμετέχουν στην ομάδα μας. 
Στο δεύτερο μέρος της δραστηριότητας, κατά την υλοποίηση της Erasmus day, οι μαθητές παρουσίασαν με τη βοήθεια των δασκάλων τους, σε μορφή power point, τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν μες στην τάξη.



































Έπειτα, ακολούθησε μπουφές με γεύσεις από τις χώρες που μελετήθηκαν. Αφού γευτήκαμε λουκουμάκια απ την Τουρκία, τάπας από την Ισπανία, σαλάτα ξινολάχανο από την Πολωνία και τα γλυκά σκόους από την Αγγλία, οργανώσαμε το Εrasmus corner.



Toποθετήσαμε τον χάρτη της Ευρώπης και γύρω του εικόνες σχετικές με κάθε χώρα που μελετήθηκε.


Τέλος, τα παιδιά χρωμάτισαν σημαίες, συμπληρώσαν ακροστιχίδες και έκαν αντιστοιχίσεις, για την εμπέδωση των νέων πληροφοριών που έλαβαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου