Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Παρουσίαση Ελλήνων γλυπτών και γνωριμία με τον Κώστα Βαρώτσο

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ η Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 ήταν μια μέρα αφιερωμένη στη γλυπτική. Επιλέξαμε να μιλήσουμε στα παιδιά για έναν αρχαίο κι ένα σύγχρονο Έλληνα γλύπτη, οι οποίοι, ωστόσο, είναι γνωστοί στο παγκόσμιο στερέωμα. Αρχικά μιλήσαμε για τη ζωή και τα έργα του Φειδία. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα του Παρθενώνα και φυσικά στο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, που αποτελεί ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. 
Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε στον διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσο. Δε χρειάστηκε να πούμε πολλά, γιατί μας τα είπε και ο ίδιος! Συνδεθήκαμε με το σπίτι του στην Αίγινα και μιλήσαμε μαζί του με βιντεοκλήση. Με απλό και παραστατικό τρόπο μας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές του, τα ταξίδια του, την αγάπη του για τη γλυπτική. Απάντησε με πολλή προθυμία στις ερωτήσεις των παιδιών και τα συμβούλευσε να εκτιμούν τη γνώση, να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να μένουν προσηλωμένα σε αυτούς. 
Τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε κι ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε και από κοντά. Ήταν άλλη μια μέρα γεμάτη νέες εμπειρίες και γνώσεις για τους μαθητές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου