Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Το Δημοτικό Σχολείο Καντάνου σε ευρωπαϊκά μονοπάτια





Τη Δευτέρα 5 Nοεμβρίου 2018, μετά από πρόσκληση των μαθητών, των γονέων και της τοπικής κοινωνίας από ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και αφίσες σε κομβικά και ευδιάκριτα σημεία του χωριού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου έλαβε χώρα η παρουσίαση της κινητικότητας που είχε προηγηθεί στην Τουρκία, αλλά και η γενικότερη φιλοσοφία του προγράμματος.
Την παρουσίαση ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Καλαϊτζή και Κατερίνα Τσαλταμπάση. Με γνώμονα τη διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων, των διδαγμάτων και των συμπερασμάτων του προγράμματος Erasmus+ KA1 (κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών) με τίτλο Promoting innovation through the development of creativity and imagination, μίλησαν για τα οφέλη που αποκομίστηκαν από την κινητικότητα στο Αναμούρ της Τουρκίας, το πώς εκεί τα παιδιά αντιμετωπίζουν το σχολείο, ποια είναι τα κοινά σημεία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με το αντίστοιχο τούρκικο και ποιες καλές πρακτικές από όσες γίνονται με διαφορετικό τρόπο θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε.
Σκοπός της Ημέρας Διάχυσης ήταν η αποδοτική επιρροή του προγράμματος στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, πέρα από τους τοίχους του Σχολείου μας, που έτσι κι αλλιώς θέλουμε ανοιχτό. Για τον λόγο αυτό, μιλήσαμε για τη συνολική εμπειρία μας στο Αναμούρ, την θερμή υποδοχή που μας επιφύλασσε σε αυτό το ταξίδι η εκεί τοπική κοινωνία, η οποία, στο σύντομο διάστημα της παραμονής μας, προσπάθησε να μας δείξει όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά: από παραδοσιακούς χορούς και όργανα, μέχρι συγκεκριμένες τεχνοτροπίες ή συνήθειες της καθημερινότητας.

Μάλιστα, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε, έστω και για λίγο, όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, μέσω της γεύσης και της μουσικής, στην Τουρκία.






Επίσης, μοιράσαμε σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης  από ένα έγχρωμο flyer,
για να θυμούνται ποιοι-ες μαθητές-ήτριες εργάστηκαν στο πρόγραμμα, ποιοι-ες εκπαιδευτικοί βοήθησαν και ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου