Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ημέρα ποίησης ERASMUS+




     Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus το σχολείο μας  γιόρτασε την ημέρα Ποίησης στο Δημοτικό αμφιθέατρο Καντάνου, όπου κάλεσε και τους γονείς  και τους κατοίκους του χωριού.

     Η παρουσίαση ξεκίνησε με την Ά και τη ΄Β τάξη όπου ασχολήθηκαν με το ποίημα « Ο Παπαγάλος» του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το ποίημα, να ζωγραφίσουν, να το αναλύσουν συζητώντας το. Στη συνέχεια έγινε ένα διαδραστικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών, των δασκάλων αλλά και των γονιών των μαθητών. Ο στόχος όπου και επετεύχθη ήταν η δημιουργία ενός κόμιξ με την ιστορία και εικονογράφηση του ποιήματος.

     Η ΄Γ  και η ΄Δ τάξη ασχολήθηκαν με το ποίημα «ο Μαύρος Ήλιος» του Τζιάννη Ροντάρι. Τα παιδιά ζωγράφισαν τον δικό τους μαύρο ήλιο και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ηχογράφηση και σύνθεση του ποιήματος από το Νίκο Κυπουργό  και τη Λένα Πλάτωνος. Στη συνέχεια δραματοποίησαν το ποίημα όπου οι μικροί μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή του θεάτρου  και έγιναν και  «μικροί ηθοποιοί».

     Η  Έ και η ΣΤ΄ τάξη ασχολήθηκαν με τον Οδυσσέα Ελύτη. όπου οι μαθητές τραγούδησαν και απήγγειλαν τα ποιήματά του, « Το κορίτσι» και «του Μικρού Βοριά».

     Η ημέρα Ποίησης ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τους γονείς για την παρουσία τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στις εκδηλώσεις του σχολείου.