Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Σίτιση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Οδηγίες προς τους γονείς.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη Τρίτη  29/10/2019 για τους εγγεγραμμένους μαθητές με ώρα αποχώρησης 3.00μμ.


Στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο προβλέπεται μία διδακτική ώρα (Διατροφική Αγωγή)  για το γεύμα των παιδιών που ετοιμάζουν οι γονείς από το σπίτι. Η ώρα του γεύματος δεν καλύπτει μόνο βιολογικές ανάγκες, αλλά έχει και παιδαγωγική αξία επειδή διευρύνει το πεδίο εμπειριών και γνώσεων των παιδιών, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να κατακτήσουν δεξιότητες, να αναπτύξουν την αυτονομία τους και να επικοινωνήσουν.

Η σίτιση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται από τις 13:20 έως τις 14:00.

Μερικές χρήσιμες οδηγίες που ίσως σας βοηθήσουν: Γράψτε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο πάνω στο σκεύος του φαγητού (που θα πρέπει να είναι κατάλληλο για φούρνο), το όνομα του παιδιού (στο καπάκι και στο πλάι). Το σκεύος με το φαγητό το φέρνουν οι μαθητές στο γραφείο κατά την άφιξή τους στο Σχολείο (αν το φαγητό χρειάζεται ψύξη), ενώ η  τσάντα μεταφοράς των τροφίμων παραμένει στην τάξη. Τοποθετήστε κουτάλι ή πιρούνι και πετσέτα στην τσάντα.  Για λόγους υγιεινής κάθε μέρα θα πρέπει να δίνετε στο παιδί διαφορετική πετσέτα, την οποία θα στρώνει πάνω στο τραπέζι. Πλένετε συχνά την τσάντα μεταφοράς του φαγητού.
 Ασκήσεις αυτονομίας για τους μαθητές μας. Το φαγητό στο Ολοήμερο Σχολείο είναι συνώνυμο της αυτονομίας. Αν το παιδί σας πηγαίνει στην πρώτη τάξη καλό είναι να φροντίσετε ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Τα παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένες κινητικές δεξιότητες. Γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσετε: Να μπορεί να ανοίξει και να το κλείσει μόνο του τη συσκευασία φαγητού (κάντε πρόβες στο σπίτι). Να χειρίζεται με ευκολία το παγουρίνο του. Πολλοί γονείς προτιμούν τα μικρά μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού. Να έχετε κομμένες σε μικρά κομμάτια (μπουκιές) τις τροφές, για να μπορεί να τις καρφώσει με το πιρουνάκι του. Ακόμα και το μπιφτέκι ή το κοτόπουλο καλό είναι να το έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια. Να έχετε τα φρούτα καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, κλεισμένα σε αεροστεγές σακουλάκι για να μη μαυρίζουν.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία.
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας