Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Δραστηριότητα για το Erasmus plus

Την Δευτέρα 3/02 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' και Στ' του σχολείου μας συμμετείχαν σε διαθεματική δραστηριότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "promoting innovation through the development of creativity and imagination". 

Σκοπός της δραστηριότητας ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, εξασκώντας ταυτόχρονα τις γνώσεις τους στην αγγλική και ισπανική γλώσσα. 

Πρόκειται για δραστηριότητα αντιστοίχισης που επιβραβεύει με πόντους τις σωστές επιλογές, χρησιμοποιώντας την πρακτική μάθησης της παιχνιδοποίησης (gamification). 

Αργότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες προσπάθησαν να κάνουν την ίδια δραστηριότητα στην Ισπανική γλώσσα, που αν και είχε μικρότερα ποσοστά επιτυχίας, μας άφησε πολλαπλά οφέλη: συνεργασία, παρατηρητικότητα, σύγκριση των ισπανικών λέξεων με τις αντίστοιχες ελληνικές ή αγγλικές κι όλα αυτά σε μια μορφή παιγνιώδους διαδικασίας.

Θυμίζουμε ότι μπορείτε να μπείτε και από το σπίτι στο blog του Erasmus και να παίξετε μόνοι και μόνες το παιχνίδι, που θα βρείτε στην κατηγορία Games, σε ακόμα περισσότερες γλώσσες, στο https://promotinginnovation.wordpress.com/