Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Μετά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργία των δημοτικών σχολείων η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται με τη μορφή της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕξΑΕ).
Από την Τετάρτη 18-11-2020 οι εκπαιδευτικές διαδικασίες θα υλοποιούνται μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex, και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. 

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (Webex) είναι δυνατή χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη και η ενεργοποίηση μαθητικών λογαριασμών μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές απλώς θα ακολουθήσουν τη διεύθυνση που θα τους υποδειχτεί και στην οποία θα λειτουργεί η ψηφιακή τάξη κάθε εκπαιδευτικού. Αν οι μαθητές χρησιμοποιούν υπολογιστή θα χρειαστεί να ανοίξουν απλά τον broswer στο σύνδεσμο που θα τους σταλεί από του εκπαιδευτικούς και θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα. Αν οι μαθητές χρησιμοποιούν smartphone ή tablet ίσως να πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή (Webex). Η δωρεάν πρόσβαση μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για σύνδεση με τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης ισχύει και φέτος.
Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας webex υπάρχουν στην ακόλουθη διεύθυνση (πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ).

Οι μαθητικοί λογαριασμοί στο ΠΣΔ είναι απαραίτητοι για την πρόσβαση των μαθητών στις πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (e-me ), εφόσον οι εκπαιδευτικοί επιλέξουν να αξιοποιήσουν τις πλατφόρμες αυτές. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό του μαθητικού λογαριασμού, αλλά θυμάστε το όνομα χρήστη, προχωρήστε σε διαδικασία ανάκτησης, κάνοντας χρήση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει. (πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ). Εάν έχετε ξεχάσει και το όνομα χρήστη ή δεν μπορείτε να κάνετε ανάκτηση κωδικών επικοινωνήστε με την Διευθύντρια.
Οδηγίες για την δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

Για τα Δημοτικά Σχολεία το διαδικτυακό μάθημα θα διαρκεί 30 λεπτά, σύμφωνα με το παρακάτω ωρολόγιο καθημερινό πρόγραμμα:

1η ώρα: 14.10 - 14.40

2η ώρα: 14.50 - 15.20

3η ώρα: 15.30 - 16.00

4η ώρα: 16.10 - 16.40

5η ώρα: 16.50 - 17.20


Το αναλυτικό πρόγραμμα θα σας κοινοποιηθεί σε επόμενη ενημέρωση. Οι μαθητές μας μετά από ενημέρωση  θα μπουν στην εικονική αίθουσα του υπεύθυνου δασκάλου/ας του τμήματός τους για να γίνει δοκιμαστική εφαρμογή λειτουργίας της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τους/τις δασκάλους/ες για την οργάνωση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του κάθε τμήματος. 

Οι διευθύνσεις και το πρόγραμμα των ψηφιακών τάξεων των εκπαιδευτικών Θα αναρτηθούν  στην ιστοσελίδα του σχολείου μας μέχρι το βράδυ της Τρίτης 17/11/2020.

Από την έναρξη των διαδικασιών τηλεκπαίδευσης, η ενημέρωση των μαθητών θα γίνεται μέσω αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους λογαριασμούς των γονέων τους , αλλά και από τον ιστοσελίδα του σχολείου μας.

 Παρακαλούμε κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου όπου θα αναρτώνται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Να σας ενημερώσουμε επίσης, ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι Η/Υ ή tablet για τους μαθητές του σχολείου μας. Δεν μας έχει έρθει κανένας Η/Υ ή tablet από το ΥΠΑΙΘ, ωστόσο έχει γίνει ενημέρωση και εισήγηση από την Διευθύντρια για αγορά εξοπλισμού από τη  Σχολική Επιτροπή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.   Σε περίπτωση που μας σταλούν θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε, άμεσα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη στήριξή σας μέχρι σήμερα, μαζί θα τα καταφέρουμε και φέτος στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και κρατάμε ασφαλή τα παιδιά μας

Η  Διευθύντρια 

Γεωργαντά Βίκυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: