
Αρχικά εντυπωσιάστηκαν από τα διάφορα μηχανήματα του εργαστηρίου και οι ερωτήσεις προς τον ιδιοκτήτη ήταν πολλές. Οι μαθητές αφού κατέγραψαν την συνταγή ξεκίνησαν αμέσως την παραγωγή και υπό τις οδηγίες του ζαχαροπλάστη κατάφεραν όχι μόνο να φτιάξουν τον παραδοσιακό κουραμπιέ αλλά και ως ανταμοιβή να τον γευτούν.
Η εμπειρία από αυτή την επίσκεψη φάνηκε να επηρεάζει αρκετά τους μαθητές και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μεταφέρθηκε σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα με ενθουσιασμό. Στο τέλος της επίσκεψης, μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον κ. Κοντεκάκη για τη γλυκιά εμπειρία και για τις απολαυστικές λιχουδιές που τους χάρισε και του ευχήθηκαν ολόψυχα καλές δουλειές.