Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Καινοτόμες αθλητικές δράσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων




Το σχολείο μας θα συμμετέχει στη δεύτερη διοργάνωση Καινοτόμων Αθλητικών Δράσεων, που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά με μαθήτριες και μαθητές από τέσσερα σχολεία της πόλης μας (10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, Δημοτικό Σχολείο Κανδάνου, Δημοτικό Σχολείο Αλικιανού, Ιδιωτικό Σχολείο Μαυροματάκη).

Το πρόγραμμα έχει ως επίκεντρο την ανάδειξη του αρχαίου Ολυμπιακού ιδεώδους, μιας και όλες οι δράσεις προβάλλουν την ευγενή άμιλλα, τη συνύπαρξη, τη φιλία, τη φιλοξενία, την αποδοχή, την επικοινωνία και τον ανιδιοτελή αγώνα. 

Οι δράσεις θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με καινοτόμα αθλήματα που δεν υλοποιούνται σε επίπεδο σχολείου με βάση το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Υπουργείου (ιππασία, ορειβασία, κωπηλασία, kids Athletics).

Η πρώτη φάση θα γίνει στο γήπεδο του Αλικιανού στα μέσα Μαρτίου με πανηγυρική έναρξη (μεταφορά ολυμπιακής φλόγας και άκουσμα του Ολυμπιακού ύμνου). Οι μαθητές-τριες θα είναι χωρισμένοι σε 14 ομάδες (μεικτές) που θα φορούν διαφορετικά χρώματα μπλούζας και θα έχουν διαφορετικά ονόματα (δελφικά παραγγέλματα).

Η αφίσα της Αθλητικής Σύμπραξης έγινε από μαθητές, με επιλεγμένα έργα τους, και από τα 4 σχολεία και κάθε σχολείο έχει φιλοτεχνήσει από ένα μεγάλο πανό που μεταφέρει μηνύματα Ολυμπισμού και υγιούς αθλητισμού