Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Εκδρομή στο Κολυμπάρι

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου όλο μας το «σχολείο» πήγε μια πολύ ωραία εκδρομή στο Κολυμπάρι Χανίων. Έχετε πάει; Ο δρόμος από την Κάντανο μέχρι εκεί ήταν αρκετός ,αλλά η φύση στο δρόμο μας αποζημίωσε! Φτάνοντας εκεί αναζητήσαμε την Ιερή Μονή Γωνιάς. Εκεί μας περίμενε, όλο χαρά ο ιερέας της ενορίας μας, πατέρας Θεολόγος. .
Μας οδήγησε στον προαύλιο χώρο του ναού και μας μίλησε για την μονή. Η μονή Γωνιάς διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην κρητική ιστορία. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία και έχει μια μακρά ιστορία που ανάγεται στον 9ο αιώνα, οπότε και έχει χτιστεί. Στη συνέχεια, περάσαμε στο εσωτερικό του ναού. Μας «μάγεψαν» οι εικόνες, η ζεστασιά του χώρου , η φιλοξενία και η ανατολική πλευρά του μοναστηριού με την ασύλληπτη θέα.
Προχωρήσαμε λίγα μέτρα παρακάτω από τη Μονή, για να βρούμε την Ορθόδοξη Ακαδημία Χανίων. Εκεί μάθαμε ότι διοργανώνονται συνέδρια κυρίως θεολογικού και θρησκευτικού περιεχομένου και γίνονται μαθήματα Αγιογραφίας. Με πολλή χαρά μας κάνανε το πρώτο μάθημα Αγιογραφίας. Μας δείξανε με ποιο τρόπο θα φτιάξει ένας Αγιογράφος το πρόσωπο του Χριστού. Πήρε ο καθένας μας από μια κόλλα Α3 και ένα κάρβουνο και ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες της Αγιογράφου .Νομίζω πως , για πρώτη φορά ,καλά τα καταφέραμε!Γεμάτοι από εικόνες ,ήχους, μυρωδιές και ικανοποίηση ανεβήκαμε στο λεωφορείο μας και πήραμε το δρόμο του γυρισμού…

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΝΤΑΝΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΛΟΓΟ

ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΩΝΙΑΣ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου