Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Εβδομάδα Διατροφής

Μια πολύ σημαντική και νόστιμη εβδομάδα τελείωσε τις προηγούμενες μέρες, μια εβδομάδα αφιερωμένη στην Υγεία και τη Διατροφή. Ας μιλήσουμε λίγο για αυτή την ιδιαίτερη εβδομάδα…
Στην αρχή της εβδομάδας ,ήρθε στο σχολείο μας ένας γαστρεντερολόγος , ξέρετε τι είναι; Είναι ένας γιατρός που ειδικεύεται στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Μιλήσαμε αρκετή ώρα μαζί του. Μας «γνώρισε» τα όργανα του πεπτικού συστήματος ,μας συμβούλεψε να τρώμε σωστά και μας πρότεινε υγιεινούς τρόπους διατροφής. Την επόμενη μέρα φάγαμε όλοι παρέα πρωινό στο μεγάλο διάλλειμα. Ήταν πλούσιο το τραπέζι μας. Είχε μόνο βιολογικά και χειροποίητα προϊόντα φτιαγμένα από τους κατοίκους του χωριού μας. Δυο μέρες  από την Εβδομάδα Διατροφής μαγειρέψαμε μεσημεριανό με τους δασκάλους και τις δασκάλες μας και γευματίσαμε παρέα φακές και χυλοπίτες. Επιπλέον κατασκευάσαμε την πυραμίδα διατροφής σε κολλάζ και την κολλήσαμε στο διάδρομο του σχολείου μας. Δεν ξεχνάμε να αναφέρουμε τον τεράστιο αποχυμωτή που είχαμε όλη την εβδομάδα στο σχολείο και πίναμε φρέσκους χυμούς φρούτων.
Θα θυμόμαστε με χαρά αυτές τις μέρες, μιας και φάγαμε καλά, ήπιαμε καλά, συνεργαστήκαμε καλά και ακούσαμε πολλά για την υγεία μας πράγματα!!!