Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Eπίσκεψη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χανίων


Σήμερα, Τετάρτη 4/3, το σχολείο μας βρέθηκε στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) στα Χανιά προκειμένου να παρακολουθήσουμε πειράματα από το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου.


Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον "τηλεβόα" μέσω του οποίου οι υπεύθυνοι καλωσόρισαν τους μαθητές στην "μαγική" παράστασή τους. Τα υλικά και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διεξαγωγή των πειραμάτων ήταν αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Έπειτα, ακολούθησε η επεξήγηση του φυσικού φαινομένου των αστραπών και παρακολουθήσαμε μικρές αστραπές να δημιουργούνται μπροστά στα μάτια μας. Στη συνέχεια, έγιναν επιδείξεις πειραμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο του στατικού ηλεκτρισμού χρησιμοποιώντας μπαλόνια και καλαμάκια.


Καθ'όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα ενδιαφέρον των παιδιών παρέμεινε αμείωτο, ενώ η προθυμία τους για ενεργό συμμετοχή στην εκτέλεση των πειραμάτων, ήταν έντονη. Μετά από ένα ευχάριστο διάλειμμα στον προαύλιο χώρο του κέντρου ακολούθησε μια σειρά πειραμάτων αφιερωμένη στην ατμοσφαιρική πίεση.

Μικροί και μεγάλοι αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Κέντρο γεμάτοι όρεξη για πειραματισμό!