Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου



     
         Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, το σχολείο μας συμμετείχε σε διήμερο εορτασμό για να τιμήσει τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας. 
Οι δράσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 24 Μαρτίου με τη σχολική μας γιορτή όπου οι μαθητές της Έ τάξης καθοδηγούμενοι από την δασκάλα τους κ. Παπάζογλου Ελένη μας παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο για να θυμηθούμε τα ιστορικά γεγονότα της εποχής του 1821.
Στους μαθητές της Έ Τάξης και στην δασκάλα τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον ιδιαίτερο και κατανοητό τρόπο που απέδωσαν τα ιστορικά γεγονότα μέσα από τον διασκεδαστική παράσταση "ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση". Ακολουθούν φωτογραφίες από την παράσταση.






Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον πατριωτικό ύμνο Ο Θούριος, έργο του Ρήγα Φεραίου, όπου ερμήνευσε η δασκάλα κ. Παπάζογλου Ελένη και την συνόδευσαν οι μαθητές της.


Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου μας παραβρέθηκαν στην  επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στα Φλώρια.


Ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι μαθητές συμμετείχαν στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καντάνου όπου και ο μαθητής της Έ τάξης Κασσελάκης Μιχάλης  εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.


Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο στην κεντρική Πλατεία Καντάνου και κατάθεση στεφάνου από τους μαθητές του σχολείου μας. 





Οι εορταστικές εκδηλώσεις  για την επέτειο της 25ης Μαρτίου κορυφώθηκαν  με την μαθητική παρέλαση.