Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σας καλωσορίζουμε 
στο Ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας! Το ολοήμερο τμήμα, ξεκινά αμέσως μετά τη λήξη του πρωινού, σαν συνέχειά του. Σκοπός του ολοημέρου είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα, να χαρούν και να μάθουν από την κοινή εστίαση, αλλά και να έρθουν σε επαφή με διαφόρων ειδών διδακτικά αντικείμενα.
Έτσι, η δική μας μέρα ξεκινά με τη μελέτη των μαθημάτων της επόμενης μέρας, όπου ο καθένας μας έχει την ευκαιρία να ζητήσει βοήθεια και περαιτέρω επεξηγήσεις από το δάσκαλο κατά την προετοιμασία και λύση των ασκήσεων. Όταν το ρολόι χτυπήσει 2… βίρα τις άγκυρες για φαγητό και ξεκούραση! Είναι απολαυστικό να τρώμε όλοι μαζί! Κάθε μέρα, παρατηρούμε τις διατροφικές επιλογές μας, μαθαίνουμε πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν και συζητάμε με τους φίλους μας. Έπειτα, ξεκουραζόμαστε για λίγο παίζοντας επιτραπέζια ή ομαδικά παιχνίδια, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ή βγαίνοντας στην αυλή. 

Στη συνέχεια, αφού τελειώσουμε με τα μαθήματά μας και μέχρι το πέρας του ωραρίου, καταπιανόμαστε με δραστηριότητες γύρω από τα εικαστικά, τη μουσική, τη θεατρική αγωγή, την πληροφορική, τη γυμναστική, το χορό, την ανάγνωση βιβλίων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ενώνεται η ομάδα, ερχόμαστε σε δημιουργική επαφή με τους μαθητές των άλλων τάξεων και επεξεργαζόμαστε διαφορετικού τύπου ερεθίσματα που μας δίνουν τροφή για σκέψη και δημιουργία.

Φεύγοντας από το σχολείο, είμαστε πια έτοιμοι να συνεχίσουμε γεμάτοι τη μέρα μας, με πολύ χρόνο για παιχνίδι και δημιουργικές στιγμές!
 Η δασκάλα 
Λυδία Παπαστεφανάκη