Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σεξουαλική Αγωγή στο Σχολείο





Την Τρίτη 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα την Σεξουαλική Αγωγή. Η συζήτηση με τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων έγινε από την Σχολική Σύμβουλο κ. Μαργαρίτα Γερούκη η οποία με εξαιρετική προσέγγιση, ευαισθητοποίησε τους μαθητές γύρω από το θέμα, εξηγώντας τους εύστοχα τα χαρακτηριστικά του κάθε φύλου, την λειτουργία του σώματος, τις προκλήσεις της εφηβείας αλλά και την υιοθέτηση αρχών, αξίων και δεξιοτήτων απαραίτητων για την σωματική, ψυχική και ψυχολογική τους υγεία. 





Η κ. Γερούκη, μετά το τέλος της εισήγησης, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τα παιδιά δίνοντας τους την ευκαιρία να εκφραστούν σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Τέλος, τόνισε ότι η Σεξουαλική Αγωγή αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της ολόπλευρης καλλιέργειας των παιδιών και ότι το Σχολείο μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε μια τέτοια προσπάθεια σε συνεργασία πάντα με την οικογένεια.




Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, ευχαριστεί την κ. Γερούκη για την ιδιαίτερη και τόσο σημαντική εισήγηση αλλά και την αλληλεπίδραση που υπήρξε με τους μαθητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: